Behandelingen

Sportmassage Hengelo biedt diverse soorten massage aan:

Sportmassage

“Sportmassage is oorspronkelijk ontwikkeld om atleten te helpen hun lichaam voor te bereiden voor optimale prestaties en voor een beter en sneller herstel”

Bewegen wordt steeds meer gepromoot om gezond en fit te blijven. Daardoor heeft sporten in onze maatschappij de laatste jaren een populaire plek ingenomen. Meer mensen bewegen, iedereen met een eigen doel. Naast het doel om gezond te bewegen en recreëren zijn er ook sporters die telkens een betere prestatie neer willen zetten. Een regelmatige sportmassage kan voor elke sporter baat hebben.

Preventie is een belangrijk doel van sportmassage. Door massage wordt gestreefd naar het doel blessures voorkomen. Een blessure zal veel plezier bederven. Massage bereidt het lichaam voor op belasting en herstel. Er worden ontspannen handgrepen toegepast om de spanning van de spieren te laten verlagen en de afvalstoffen sneller te kunnen afvoeren. Sportmassage kan zowel stimulerend als ontspannend werken en bevorderd voor en na een inspanning het hestel van de spieren. Een stimulerende massage (pre-activiteitsmassage) wordt gegeven voor een inspanning om de spieren te prikkelen, de doorbloeding te verbeteren en te zorgen dat de sporter goed voorbereid aan de start staat. Een massage kan geen warming-up vervangen, maar wel een belangrijke bijdrage leveren aan een goede voorbereiding voor een inspanning. Na een inspanning is een ontspanningsmassage (post-activiteitsmassage) aan te bevelen. Spieren voelen na een inspanning gespannen aan en voelen vermoeid. Door massage wordt de spanning van de spieren verlaagd en de afvalstoffen kunnen sneller worden afgevoerd. Je herstelt sneller en je maakt het trainen effectiever.

Ontspanningsmassage

Ook een niet- sporter kan baat hebben bij een massage. In de huidige maatschappij hebben we dikwijls te maken met stress. Veel zittend werk en/of werken in dezelfde houding kunnen spierklachten veroorzaken.  Veel voorkomende klachten zijn nek, rug en schouder klachten. Een ontspanningsmassage kan dan een zeer positief effect geven. Het werkt verlichtend en voorkomt erger.

Ontspanningsmassage wordt gekenmerkt door herhalende lange zachte ‘strijkingen’. Daarnaast worden diepere massagegrepen toegepast op bepaalde plekken van het lichaam die speciale aandacht vragen.  Spieren worden soepeler en de doorbloeding wordt gestimuleerd.

Gun jezelf een moment van ontspanning en persoonlijke aandacht van uw lichaam.

Taping

Een tape – en of bandageconstructie bij een sporter kan aangelegd worden voorafgaande aan deelname aan een sportactiviteit. Meestal is de tapeconstructie bedoeld ter ondersteuning van restklachten na een blessure.

Met sporttape worden spieren en /of gewrichten tijdelijk gefixeerd. Zo kan overbelasting worden tegengegaan, doordat de tape de sporter er aan kan herinneren dat hij een bepaalde beweging niet verder moet door voeren. Daarnaast helpt sporttaping zeer goed na een blessure bij de opbouw van de (trainings-)belasting

Cupping

Nadere informatie volgt